Coverband GAAF komt met Koningsdag naar Delfzijl.
Coverband GAAF komt met Koningsdag naar Delfzijl.

Delfzijl maakt zich op voor ‘ouderwetse’ Koningsdag

Algemeen

DELFZIJL - Stichting Oranje Comité Delfzijl verheugt zich op 27 april wanneer er weer een ‘ouderwetse’ Koningsdag georganiseerd kan worden,. Centrum van de feestelijkheden is het Molenbergplein waar voor jong en oud vertier zal zijn. 

Voorzitter Siewert van der Zweep van het comité is blij dat er eindelijk weer iets georganiseerd kan worden. ,,De laatste keer was in 2019, zodat we er lang op hebben moeten wachten. Zowel in 2020 als in 2021 hebben we er slechts kleinschalig aandacht aan kunnen besteden vanwege de coronacrisis. Nu kan het weer als vanouds en dat betekent onder andere weer een grote vrijmarkt in het centrum. Verder organiseert Spooktochten Appingedam een zogenaamd ‘Loopspookhuis’ en staat het Molenbergplein vol met springkussens”, legt Van der Zweep uit.

Toen duidelijk werd dat alle beperkende maatregelen zouden worden opgeheven, heeft het Oranje Comité vol gas gegeven om iets moois te organiseren voor de inwoners, die daar eveneens aan toe zijn. Burgemeester Ben Visser zal  om elf uur op het Molenbergplein naar verwachting het startschot geven voor de de festiviteiten. 

De diehards hebben hun plekje op de vrijmarkt dan allang ingenomen want om vijf uur kunnen de ‘kooplieden’ er al terecht. Voor de jeugd is er een speciaal deel vrijgehouden. 

Coverband GAAF

Ook de plaatselijke horeca heeft er zin in. Zo organiseert café Centrum vanaf ‘s middags een live-optreden van de coverband GAAF. Elders in het centrum zal in samenwerking met middenstandsvereniging DOK op twee locaties ook live-muziek ten gehore worden gebracht. Een dweilorkest zal zich al verplaatsend muzikaal laten horen. 

Op het Molenbergplein zal tevens een interculturele markt georganiseerd worden. Aanmelden hiervoor kan via secretaris@oranjecomitedelfzijl.nl Voor meer informatie over het feest in Delfzijl kan men terecht op de website van het Oranje Comité Delfzijl.