Afbeelding

Koningsdag Delfzijl bomvol activiteiten

Algemeen

DELFZIJL - Koningsdag wordt dit jaar in Delfzijl weer uitbundig gevierd. Het Oranje Comité Delfzijl heeft gezorgd voor een bomvol programma met natuurlijk de vrijmarkt en vele andere activiteiten.

Het oranjefeest heeft voor elk wat wils. Er zijn attracties voor de jongste jeugd, voor de tieners, jong volwassenen en ouderen. Op het plein bij de Molenberg is een loopspookhuis één van de hoofdactiviteiten, verzorgd door Spooktochten Appingedam. Daarnaast zijn hier de bekende opblaasbare stormbaan en diverse andere luchtkussens aan te treffen. Ze staan garant voor veel speelplezier voor de jongsten.

De tweede hoofdactiviteit is voor de iets oudere jeugd. In samenwerking met de USPA en jong Noord wordt een skatebaan aangelegd waar iedereen een aantal figuren mag proberen. Er zijn beschermers en skates te leen. De baan is bedoeld als warming up voor een toekomstig skatepark bij de nieuwe scholengemeenschap in Appingedam. Als het aan de initiatiefnemers ligt, zouden daar dan ook basketbalveldjes, een pannakooi, graffiti-wall enzovoort voor iedereen moeten komen. 

In samenwerking met het DOK en café Centrum wordt ook gezorgd voor een uitgebreid muzikaal programma. Op het plein bij de Molenberg spelen vanaf 12.30 uur twee bands om en om. Zij zorgen voor een middagvullend programma. De bands die optreden zijn Keep in Touch en Hooked on Music. Daarnaast treden op twee locaties in het centrum nog meer artiesten op. Dit zijn Minqo, zanger Janos (vroeger Nightbirds, bekend van café het Anker) en stemmingsorkest Unique. Kleintje Mina van Koningin Wilhelmina zal in de middag als streetband hun muziek in het centrum laten horen.

In het centrum zijn verder met kramen en activiteiten van de lokale ondernemers en winkeliers te vinden. Het grootste deel van de winkels zal gewoon geopend zijn. De marktmeesters van zwientjesclub ‘Hest om bie die’ zullen de vrijmarkt in goede banen leiden en iedereen een plek aanwijzen.