Het diamanten paar samen met Ben Visser en een aantal kleinkinderen.
Het diamanten paar samen met Ben Visser en een aantal kleinkinderen.

Delfzijlsters vieren diamanten mijlpaal

Algemeen

DELFZIJL - Het echtpaar Boxmeer-de Wit in Delfzijl heeft donderdag z’n 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Dat kwam het diamanten paar onder andere op een bezoek te staan van burgemeester Ben Visser, die hen namens de gemeente feliciteerde.

Het echtpaar heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Zowel de heer als mevrouw Boxmeer-de Wit zijn geboren en getogen in Den Haag. De heer Boxmeer is 41 jaar werkzaam geweest bij de Haagse Courant. Hij begon als leerling machinezetter en werkte later als operator op de TRC/Fotozetterij. Tot meneer met de VUT ging was hij hier door diverse reorganisaties werkzaam op verschillende afdelingen bij de uitgever. 

Mevrouw Boxmeer-de Wit werkte 20 jaar voor het Ministerie van Economische zaken in Den Haag. Daarna heeft zij nog 5 jaar als assistent griffier bij de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) gewerkt. 

Twaalf jaar geleden verhuisden zij naar Delfzijl om dichter bij hun zoon te wonen en om te genieten van de rust en ruimte in het Noorden. Het echtpaar gaat graag op pad met de camper. Beiden houden ze van tuinieren en wandelen. Mevrouw Boxmeer is daarnaast ook nog actief als vrijwilliger bij de bibliotheek in Delfzijl, waar zij helpt ouderen meer digitaal vaardig te maken.