Afbeelding

Zaterdag 19e Steemer Omloop

Algemeen

STEDUM - IJsvereniging Stedum organiseert zaterdag de 19e Steemer Omloop. Dit is de eerste van in totaal zes lopen van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. 

De wedstrijd- en recreatielopers leggen twee ronden van 5 kilometer af, in totaal dus 10 kilometer. De recreanten kunnen ook kiezen voor één rondje. De start is op het ijsbaanterrein achter clubgebouw Moarstee. Van hier volgt de route het haventerrein, de D. Triezenbergstraat, Bedumerweg, Kampweg, stukje voetpad, Dorpsterlanden, Hilmaarweg, Stationsweg, Kleipad, Bedumerweg, rechtdoor naar het pad langs de Stedumer Maar, G.A. Reinderspad, stukje bos en een kleine ronde op het ijsbaanterrein naar de finish. 

Deze wegen zullen voor alle verkeerdeelnemers worden afgezet van 16.00 tot 18.15 uur. Wegens werkzaamheden aan de Lopsterweg is het niet mogelijk om Stedum in te rijden. Men dient de omleidingsborden te volgen naar de grote parkeerplaats aan de Lellensterweg. Inschrijving vind plaats in clubgebouw Moarstee van 15.00 tot 16.30 uur. Deelname kost 6 euro per persoon. 

Om 16.00 uur start de basisschooljeugd van De Klaver met een sponsorloop ten bate van Oekraine. De start van de wedstrijd- en recreantenloop is om 17.00 uur. Direct na afloop is er een verfrissing en fruit. Wegens het 20-jarig bestaan van het Ommelander Loopcircuit zal elke 20e loper die finisht een presentje ontvangen. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met P. Slager (06 27613778) of Anjo Hofman (06 53880330) of per e-mail slagerp@hetnet.nl .