Galerie Ruigewaert in Garrelsweer waar een zonnedak is gerealiseerd (foto Martin Ettema).
Galerie Ruigewaert in Garrelsweer waar een zonnedak is gerealiseerd (foto Martin Ettema).

Zonnedak bij Galerie Ruigewaert in Garrelsweer

Algemeen

GARRELSWEER - Energiecoöperatie LOPEC en de werkgroep Duurzaam Garrelsweer hebben een zonnedak gerealiseerd bij Galerie Ruigewaert in Garrelsweer.

Eigenaar Jan Sjirk Rodenboog stelde het dak op de boerderij aan Stadsweg 44 beschikbaar. Ook de huurder, Tjitske Regnery van Galerie Ruigewaert, juicht het initiatief toe.

Wethouder Meindert Joostens verricht op dinsdag 17 mei om 17.15 uur de officiële openingshandeling. Ondertussen zijn de 244 panelen al volop in bedrijf en is geprofiteerd van de lentezon. De eerste zonnewinst is binnen en dus is er volgens de initiatiefnemers alles reden voor een feestje. Tevens wordt Galerie Ruigewaert in het zonnetje gezet. 

De galerie draait al sinds januari, maar neemt graag de gelegenheid te baat om zich te presenteren aan het dorp. Jaarlijks zijn er exposities met moderne werken van veelal noordelijke kunstenaars. De galerie heeft ook ‘verrassende cadeauartikelen en accessoires’.

LOPEC hoopt de komende tijd op nog veel meer daken zonnepanelen te kunnen plaatsen. De coöperatie geeft hier de voorkeur aan boven zonnepanelen op de grond.