Bij De Jonge Onderzoekers Eemsdelta leren kinderen over de wereld van wetenschap en techniek.
Bij De Jonge Onderzoekers Eemsdelta leren kinderen over de wereld van wetenschap en techniek.

Jonge Onderzoekers Eemsdelta op zoek naar versterking

Algemeen

EEMSDELTA - De Jonge Onderzoekers Eemsdelta is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om kinderen de wereld van wetenschap en techniek te laten ontdekken.

De Jonge Onderzoekers Eemsdelta organiseert bijeenkomsten waar kinderen en jongeren allerlei werkstukken maken. Voorbeelden zijn een vrolijke vogelvilla, een expeditietocht in de wereld van elektronica en de fabricage van een ‘magic box’. 

Hiervoor zoekt de organisatie ‘makers’ oftewel mensen die in staat zijn om een idee om te zetten in een werkstuk. Ze moeten handig zijn met gereedschap en goed zijn in het repareren van dingen. Ook moet het werken met kinderen aanspreken en dient men tijd over te hebben in de naschoolse uren.

Vrijwilliger bij De Jonge Onderzoekers Eemsdelta krijgen veel vrijheid. Wie leuke ideeën heeft voor werkstukken die kinderen vanaf acht jaar kunnen maken, krijgt alle ruimte om deze zelf voor te bereiden, eventueel met hulp van de vaste medewerkers. Als het lastig is om zelf iets te bedenken, dan zijn er voorbeelden ter inspiratie.

Meer informatie is te vinden op www.djog.nl/vrijwilligers.