Emmeke en Kees Huizinga.
Emmeke en Kees Huizinga.

Lezing over ‘Boer zijn in het door oorlog geteisterd Oekraïne’

Algemeen

SLOCHTEREN - Emmeke Huizinga-Vierhout geeft zondag 15 en 22 mei een lezing in de Fraeylemaborg in Slochteren over ‘Boer zijn in het door oorlog geteisterd Oekraïne’.

Aan de hand van beelden zal Emmeke het leven op haar boerderij van in Kischenzi behandelen. Ze zal het hebben over de huidige oorlog en de dreigende wereldwijde voedselcrisis.

Emmeke is getrouwd met Kees Huizinga die oorspronkelijk afkomstig is uit Hellum. Inwoners van dit dorp spannen zich sinds het begin van de oorlog in om de situatie in Oekraïne te verbeteren. Wekelijks gaan er transporten met hulpgoederen van ‘Boerenjongens Helpende Handen’ naar Oekraïne. 

De Fraeylemaborg stelt de grote zaal gratis beschikbaar voor deze lezing. De opbrengst van de lezing komt te goede aan de stichting De Leeuw Kyiv. Deze stichting is opgericht door de Nederlandse gemeenschap in Kiev om het onderwijs in de Nederlandse taal en cultuur te stimuleren. Sinds het begin van de oorlog richt de stichting zich helemaal op het verlenen van humanitaire hulp. Meer informatie is te vinden op www.deleeuwkyiv.nl.

De lezing begint op beide zondagen om 10.30 uur. De presentatie duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje. Een kaartje kost 37,50 euro per persoon. Kaarten zijn online te bestellen via fraeylemaborg.nl. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Er is plaats voor 75 personen. Vol is vol.

Bezoekers van de lezing kunnen gratis de tentoonstelling ‘Rengers en Piccardt’ bezoeken die ook gaat over een oorlog, maar dan in 1672, het rampjaar.