Een van de werken van Eline Brontsema, te zien in Kunsthof Blankenstein.
Een van de werken van Eline Brontsema, te zien in Kunsthof Blankenstein.

Noordelijk werk in Kunsthof Blankenstein

Algemeen

APPINGEDAM - In Kunsthof Blankenstein in Appingedam is vanaf zondag 22 mei de tentoonstelling ‘Indrukwekkend Beeld’ te zien. Vier kunstenaars uit de provincie tonen hun werk. Het gaat om Eline Brontsema, Jan Erik Wedholm, Antje Veldstra en Anne Abbe Brouwer.

Eline Brontsema maakt schilderijen en houtsnedes. Ze Eline maakt gedetailleerde prenten met veel verschillende lagen, waarmee soms schilderachtige effecten ontstaan. Het interieur is een geliefd onderwerp, waarbij de nadruk ligt op kleur en compositie. 

Jan Erik Wedholm toont tekeningen en grafiek. Hij werkt met verschillende papiersoorten, klei en Oost-Indische inkt, vaak gecombineerd met krijt. Bossen en binnenruimten zijn de hoofdonderwerpen.

Antje Veldstra maakt houtsneden. Een belangrijk thema in haar werk is de natuur. Haar afbeeldingen zijn ogenschijnlijk natuurgetrouw maar vooral symbolisch. 

Anne Abbe Brouwer werkt in linoleum met voornamelijk zwart-witte linosneden. De onderwerpen zijn vaak autobiografisch en komen uit de natuur en zijn omgeving.

Alle vier zijn ze lid van HOLT, vereniging der noordelijke hoogdrukkers. 

De tentoonstelling wordt zondag 22 mei om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Jan Menninga. Kunsthof Blankenstein is verder te bezoeken op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.