Carlijn Veenhuis en Lucy Bakker temidden van de Hortensia's bij GroenRijk Eemsdelta.
Carlijn Veenhuis en Lucy Bakker temidden van de Hortensia's bij GroenRijk Eemsdelta.

GroenRijk Eemsdelta steunt actie Support Casper

Algemeen

APPINGEDAM - GroenRijk Eemsdelta in Appingedam gaat zich inzetten voor Support Casper. Met deze actie wordt geld ingezameld voor onderzoek naar aalvleesklierkanker door prof. dr. Casper van Eijck, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

De komende zes weken doneert GroenRijk Eemsdelta per verkochte Hortensia 1 euro aan Support Casper. Aanleiding hiervoor is het plan van Carlijn Veenhuis en Lucy Bakker om op 22 juli de Nijmeegse Vierdaagse te lopen en zich daarbij te laten sponsoren. De beide klanten van GroenRijk Eemsdelta hopen aan de finish een flinke cheque te kunnen overhandigen aan  Casper van Eijck en zijn team.

De moeder van Carlijn en de zus van Lucy kreeg te maken met de nog altijd ongeneeslijke ziekte. Na veel behandelingen was de laatste hoop gevestigd op immunotherapie in het Erasmus Medisch Centrum bij Casper van Eijck. Helaas kwam deze laatste kans voor haar te laat en is ze op 24 mei 2019 overleden, slechts 52 jaar oud.

Bij de voorbereiding van hun sponsortocht kwamen Carlijn en Lucy ook terecht bij GroenRijk Eemsdelta. Ze vroegen of er een collectebus bij de kassa’s mocht worden geplaatst voor Support Casper. Dat was geen enkele probleem, want de mensen bij GroenRijk kunnen zich de moeder en zus van Carlijns en Lucy nog goed herinneren. Zij hield heel veel van bloemen en kwam graag bij de speciaalzaak aan de Farmsumerweg in Appingedam. Voor GroenRijk was dit aanleiding om het initiatief extra te steunen met de Hortensia-actie. 

Er is nog veel onderzoek nodig naar alvleesklierkanker. Iemand die de diagnose krijgt, heeft op dit moment een heel slecht vooruitzicht: 90 procent van de patiënten komt binnen een jaar te overlijden. Dokter Casper van Eijck en zijn team  doen baanbrekend onderzoek om hierin verandering te brengen.