Ron Mulder en Gerrit Jan Steenbergen organiseren de tocht.
Ron Mulder en Gerrit Jan Steenbergen organiseren de tocht.

Motorvrienden Bierum-Spijk gaan weer op pad

Algemeen

BIERUM/SPIJK - Na twee jaar coronapauze gaan de Motorvrienden Bierum-Spijk weer op pad. Zondag staat een toertocht naar het Nationaal Bus Museum (NBM) op het programma, waarbij ook geld ingezameld wordt voor hulp aan Oekraïne.

Ron Mulder uit Bierum en Gerrit Jan Steenbergen uit Delfzijl organiseren de tocht. Het is de derde toerrit die het duo in goede banen leidt. Aanmelding is niet nodig. Het verzamelen is vanaf 12.00 uur op  ’t Loug in Spijk. Hier wordt  om 13.00 uur vertrokken richting Hoogezand waar het NBM zondag gratis bezocht kan worden. Dit is dus een uitgelezen kans om het busmuseum eens van binnen te bekijken. 

Via de mooiste binnenwegen gaat de tocht vervolgens richting Delfzijl waar aan het einde van de middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje in het Havencafé. De horecagelegenheid heeft een speciaal menu voor deelnemers aan de samengesteld. Dit is voor eigen rekening.

Wie van tevoren de route wil ontvangen voor de Garmin of TomTom, kan een berichtje plaatsen op de Facebookpagina van de Motorvrienden Bierum-Spijk.

De organisatie vraagt de deelnemers om een vrijwillige bijdrage van voor dekking van de kosten en steun aan de Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Eemsdelta, met name de groep die in de Luingaborg in Bierum zal worden opgevangen. Ook worden er speciale Motorvrienden-shirts verkocht waarvan 5 euro per shirt ten goede komt aan de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.