De sportieve fietsers kunnen kiezen uit afstanden van 85 en 145 kilometer.
De sportieve fietsers kunnen kiezen uit afstanden van 85 en 145 kilometer.

Loppersum klaar voor Noorderrondrit op de fiets

Algemeen

LOPPERSUM - Na twee jaar afwezigheid door corona staat op hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, in Loppersum de 39e editie van de Noorderrondrit op de fiets op het programma.

De fietstoertocht over de afstanden van 145 en 85 kilometer volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. Nieuw is dat de route is opgedeeld in twee lussen. Een lus van 85 en een lus van 60 kilometer maken samen de afstand van 145 kilometer.

De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers veelal gezien als de ultieme voorbereiding op de Elfstedentocht op de fiets, die op tweede pinksterdag op het programma staat. Ook aan de recreatieve toerrijders is gedacht. Voor hen wordt er een route van ongeveer 35 kilometer uitgezet. 

De Noorderrondrit op de fiets is inmiddels een van de grootste eendaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies. De routes zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continu drie servicewagens, inclusief EHBO, op het traject aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen. 

Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie. Voor de prestatietoertochten van 145 en 85 kilometer kan er worden gestart tussen 8.00 en 10.00 uur en voor de recreatieve toertocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De startlocatie is net als voorgaande jaren op het sportpark aan de Bosweg in Loppersum. Meer informatie is te vinden op www.mfacloppersum.nl.  De veldtoertocht wordt niet meer georganiseerd omdat er volgens het bestuur te weinig groei in het aantal deelnemers zat.