De Koplopers van het besparingsprogramma werden in de bloemen gezet (foto Jeroen Bos).
De Koplopers van het besparingsprogramma werden in de bloemen gezet (foto Jeroen Bos).

Nieuwolda en Wagenborgen vieren feest rond gasbesparing

Algemeen

NIEUWOLDA - Nieuwborgen.net heeft het afgelopen weekend een feest georganiseerd voor de inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen. Daarmee werd gevierd dat het de afgelopen tijd gelukt is om veel gas te besparen.

Tot en met vorig jaar is er door de bewoners van de twee dorpen al 350.000 kuub gas bespaard. Dat was aanleiding voor de festiviteiten met muziek, barbecue, hapjes en drankjes. Wethouder Jurrie Nieboer van de gemeente Oldambt feliciteerde alle inwoners met het behaalde resultaat. Nieboer: ,,We zijn enorm trots dat beide dorpen op deze manier een bijdrage leveren om te stoppen met aardgas. En we verwachten dat we samen nog veel meer gas gaan besparen. Kortom, men is goud bezig!”

Plannen voor huurwoningen

Directeur-bestuurder van Woonstichting Groninger Huis, Laura Broekhuizen, vertelde over de plannen voor de huurders van haar organisatie in beide dorpen: ,,Gemiddeld gaan de woningen van Groninger Huis in Nieuwolda en Wagenborgen naar label B. Dat betekent voor onze huurders in beide dorpen een flinke besparing op gas en dus ook in de portemonnee. Want ook voor onze huurders hakken de huidige gasprijzen er stevig in.”

Dankwoorden

Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta bedankte de Koplopers voor de al geleverde inzet in de afgelopen jaren. Zij hebben voorop gelopen bij de verduurzaming in beide dorpen. Menninga: ,,De Koplopers zijn de inwoners die met het project meedenken. Dat doen zij al twee jaar met veel inzet en betrokkenheid. En dat vinden we geweldig. We luisteren goed naar die input en nemen het mee in de plannen.”

Het feest vond dit keer in Nieuwolda plaats voor alle inwoners van zowel Nieuwolda als Wagenborgen. Na de zomer wil Nieuwborgen.net nog een feest organiseren, maar dan in Wagenborgen.