Afbeelding

Fietsmaatjes Eemsdelta en Cosis Appingedam gaan samenwerken

Algemeen

EEMSDELTA - Fietsmaatjes Eemsdelta en Cosis Appingedam, locatie Bruggenhoofd, gaan samenwerken. Er zijn afspraken gemaakt om samen met cliënten te gaan fietsen.

Fietsmaatjes Eemsdelta koppelt vrijwilligers met inwoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Dit is een e-bike waarbij de mensen naast elkaar zitten. Zo kunnen ze genieten van onderlinge gesprekken, de omgeving en zijn ze lekker in beweging. De gasten kunnen naar eigen vermogen meetrappen. Nu gebeurt dat dus ook met de cliënten van Cosis.

Door het toenemende aantal gasten en een binnenkort te openen locatie in Appingedam is Fietsmaatjes Eemsdelta op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Behalve naar mensen die bereid zijn te gaan fietsen met cliënten, wordt gezocht naar coördinatoren die de koppeling van vrijwilligers en gasten regelen op basis van intakegesprekken. Ook hebben ze een rol bij de planning van de ritten. Verder organiseren deze vrijwilligers informatieve en gezellige bijeenkomsten.

Ook nodig zijn technisch beheerders voor de controle van de duofietsen en het geven van fietstrainingen aan nieuwkomers. Verder is binnen het bestuur behoefte aan een penningmeester, iemand die het secretariaat kan ondersteunen.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Annette Feijen, secretaris Fietsmaatjes Eemsdelta, via 06 46354781 of via e-mail info@fietsmaatjeseemsdelta.nl. Meer informatie over Fietsmaatjes Eemsdelta is te vinden op www.fietsmaatjeseemsdelta.nl.