De belangstelling voor de open dag van Taalhuis Eemsdelta was uitstekend.
De belangstelling voor de open dag van Taalhuis Eemsdelta was uitstekend.

Geslaagde open dag Taalhuis Eemsdelta in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Taalhuis Eemsdelta heeft vorige week woensdag een geslaagde open dag gehouden in de bibliotheek van Appingedam. Het officiële startsein werd gegeven door wethouder Hans Ronde.

Eén op de negen inwoners van de provincie Groningen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het Taalhuis biedt op deze gebieden gratis hulp aan voor iedereen die dat wil. Om hier meer bekendheid aan te geven organiseerden 34 Taalhuizen in Groningen en Drenthe de open dag ‘Tijd voor het Taalhuis’. 

In Appingedam ging wethouder Hans Ronde in gesprek met taalmaatjes en deelnemers. Hij was onder de indruk van de verhalen en betrokkenheid van iedereen. Om te ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn, kon de wethouder via een VR-bril virtueel in de wereld van een laaggeletterde stappen. Ook bezoekers konden gebruik maken van de bril, kennismaken met het lesmateriaal en in gesprek gaan met taalmaatjes en ervaringsdeskundigen. De belangstelling hiervoor was groot.

Omdat het 5-jarig bestaan van het Taalhuis niet gevierd kon worden in verband met corona, zijn tijdens de open dag ook taalmaatjes in het zonnetje gezet. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Meer informatie over het Taalhuis Eemsdelta is te krijgen bij Taalhuiscoördinator: Tonnie Postma-Jung, telefoon 06 51077118 of ajt.jung@noorderpoort.nl.