Felle strijd tijdens het duel tussen Phoenix en ERC 69.
Felle strijd tijdens het duel tussen Phoenix en ERC 69.

Phoenix wint met duidelijke cijfers: 83-15

Algemeen

DELFZIJL - De rugyers van Phoenix uit Delfzijl hebben afgelopen weekend met 83-15 gewonnen van het tweede team van ERC 69.

De gasten uit Enschede verschenen gehavend in Delfzijl. Desondanks begon ERC 69 met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Het was echter Phoenix dat het balbezit overnam en al snel enkele tries wist te scoren. Met nog één wedstrijd te gaan, weten beide ploegen dat ze elkaar ook volgend seizoen weer treffen in de vierde klasse.

Dat de ploeg uit Delfzijl kan rugbyen, werd snel duidelijk. Vooral in de counter waren de Havenkanters zeer effectief en werd er veelvuldig gescoord. Jeugdspelers Ruan Roux en Brend Offens speelden allebei een volledige wedstrijd en deden dit zeer goed. In de loop van de tweede helft begon Phoenix wat kleine foutjes te maken en wisten de gasten uit Enschede de eer te redden door drie keurige tries te scoren. De overwinning van Phoenix kwam echter niet in gevaar. Uiteindelijk werd het 83-15.

Voor Phoenix staat komend weekend de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander is dan het combinatieteam van The Pickwick Players en de Rams. Er wordt gespeeld in Deventer. Weet Phoenix het duel te winnen, dan zit er zelfs nog een vierde plek in de eindrangschikking in.