Afbeelding

Pinkstertrail Delfzijl met maritieme inslag

Algemeen

DELFZIJL - De Pinkstertrail die zaterdag in Delfzijl wordt gehouden, heeft een duidelijke verbinding met de zee. Veel bedrijven die een connectie hebben met de zeevaart, openen tijdens de loop de deuren.

,,Doordat Delfzijl een havenplaats is, is de connectie met de zee overal aanwezig. Nog steeds zijn er veel zeevaartgerelateerde bedrijven gevestigd. Veel daarvan openen de deuren voor de Pinkstertrail. We rennen zelfs door de oude zeevaartschool. De route voert langs veel plekken die anders onbereikbaar blijven voor het publiek’’, aldus Wildrik Bulthuis van de organisatie. 

,,Het zijn niet alleen maar zeevaart gerelateerde gebouwen die we bezoeken,” vult Mark Giesolf aan. ,,Het Hoeske van Opoe Iet, de brandweerkazerne, het gemeentehuis en de Kruiskerk zijn ook juweeltjes. Ook het deel over het terrein van Woonzorgcentrum Vliethoven en revalidatiecentrum Eemsdelta is heel leuk. Zowel voor de deelnemers als voor de bewoners. Job oet Spiek zal met zijn muziek zorgen voor de juiste stemming.’’

Alle deelnemers krijgen onderweg een traktatie en worden tijdens het hardlopen opgezweept door verschillende muziekgroepen. De inschrijving op www.pinkstertrail.nl verloopt goed. Giesolf: ,,Je merkt dat mensen weer zin hebben om er op uit te gaan. Het gaat goed met de voorinschrijving. Ik verwacht dat we meer deelnemers krijgen dan de vorige editie. De voorschrijving stopt op donderdag 2 juni, maar er kan ook op de dag zelf nog ingeschreven worden.”

De start van de Pinkstertrail is om 11.00 uur aan de Kustweg ter hoogte van het Muzeeaquarium. Niet dus bij de Centrumkerk, zoals abusievelijk vorige week door deze krant gemeld werd. De feestelijke finish is wel in de Centrumkerk.