Bas van Vliet, Jan Menninga en Wim Molema maken aanstalten om de eerste ballen te gooien.
Bas van Vliet, Jan Menninga en Wim Molema maken aanstalten om de eerste ballen te gooien.

Nieuw kegelcentrum in Delfzijl geopend

Algemeen

DELFZIJL - Delfzijl heeft een nieuw kegelcentrum. De openingshandeling werd zaterdagmorgen verricht door wethouder Jan Menninga.

Het nieuwe kegelcentrum is gerealiseerd aan de Waterstraat. Door de herinrichting van het centrum van Delfzijl verdwenen de oude kegelbanen en moesten de kegelclubs Noorderlicht, DKCD, Batterij en Ontspanning op zoek naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden aan de Waterstraat, waar in samenwerking met mevrouw Zhang Jiang in Eethuis Delfsiel Center twee kegelbanen zijn gerealiseerd. De banen zijn voorzien van elektronica zodat de scores direct zijn af te lezen.

De voorzitter van Stichting Kegelcentrum Delfzijl, Bas van Vliet sprak zaterdag een openingswoord, waarin hij lovende woorden had voor iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie. Wethouder van sport Jan Menninga verrichtte de openingshandeling en gooide vol overtuiging de eerste ballen. Dit voorbeeld werd vervolgens door menigeen gevolgd. Ook was er gelegenheid om de modern ingerichte ruimte te bewonderen.