Afbeelding

Coop Appingedam heropent op 29 juni als PLUS Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Coop Appingedam aan de Ossendrift 1 heropent op woensdag 29 juni als PLUS Appingedam. De nieuwe supermarkt beschikt over een ruim en lokaal assortiment met veel verse producten, nog meer goed eten én de vertrouwde services en gezichten. 

Sinds begin dit jaar zijn Coop en PLUS gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop-supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS-winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim 300 winkels van kleur: Coop-oranje wordt PLUS-groen. In 2022 is het de beurt aan de eerste 70 winkels, waaronder dus PLUS Appingedam. 

De supermarkt is volledig vernieuwd, maar daarmee verdwijnt het goede van de vertrouwde Coop-winkel niet. Supermarktmanager Arie van der Werf: ,,Voor ons wordt het even wennen om te gaan werken met de nieuwe systemen, maar de klant gaat daar niets van merken. De winkel komt er misschien net wat anders uit te zien, maar we hebben nóg meer te bieden! Zo krijgen we een groot biologisch assortiment en komen er kassa’s met zelfscan; die hadden we nog niet.”

Ambachtelijk en vers staan bij PLUS Appingedam centraal. Op de versafdeling vinden klanten een zeer uitgebreid assortiment groenten, fruit en verse kruiden. Bij de bakkerij worden de Korenlander-broodjes in de winkel van vers deeg afgebakken. Dat is te ruiken en te proeven. Ook voor verantwoorde vis en verantwoord kwaliteitsvlees is de klant bij PLUS Appingedam aan het juiste adres.

Naast een hoofdrol voor verse producten, vinden klanten bij PLUS Appingedam ook een ruim Fairtrade-assortiment: eerlijke producten voor een eerlijke prijs. Net als een steeds groter aanbod biologische producten. Verder mogen klanten rekenen op populaire Laagblijvers: alledaagse producten die elke dag laag geprijsd zijn. Ze zijn te herkennen aan het paarse logo.

Arie van der Werf: ,,Onze klanten gaan profiteren van een unieke, duurzame winkel met heel veel verse producten. Onze samenwerkingen met lokale ondernemers, die heerlijke producten uit de buurt leveren, zetten we door. Onze winkel wordt daarnaast duurzamer: alle koelingen en diepvriesinstallaties leveren warmte terug aan de winkel en we gebruiken ledverlichting. We zijn er helemaal klaar voor om onze klanten goed eten – puur en vers – uit de buurt te bieden.”

De eerste tweehonderd klanten krijgen woensdag 29 juni een gratis taart. En tijdens de feestelijke opening ontvangen klanten een lotnummer waarmee zij gegarandeerd een van de geweldige prijzen winnen. Daaronder heerlijke producten uit de nieuwe winkel. Met het lot maken klanten ook nog eens kans op de hoofdprijs: één minuut gratis winkelen.