De allround band Jetset speelt vrijdagavond in het centrum van Appingedam.
De allround band Jetset speelt vrijdagavond in het centrum van Appingedam.

Horeca Weekend Appingedam terug van weggeweest

Algemeen

APPINGEDAM - Het Horeca Weekend Appingedam vindt dit jaar plaats na een afwezigheid van twee jaar. Komende vrijdag, zaterdag en zondag kan er in en rondom het centrum weer gefeest worden.

Het horecaweekend Appingedam met de Duitse kermis en de ‘Nacht van Appingedam’ zijn bijna 40 jaar een begrip in Appingedam en omstreken. Het driedaagse evenement kan na een gedwongen pauze van twee jaar eindelijk weer doorgaan, maar dit ging niet vanzelf. Twee jaar stilstand heeft ervoor gezorgd dat alle bedrijven en organisaties in en rond de evenementenwereld met grote tekorten kampen. Zowel op het vlak van materialen, als mankracht. Met name het tekort aan EHBO, beveiliging en direct inzetbare politie levert grote beperkingen op. Ook de Horeca Vereniging Appingedam kreeg hier als organisator van het horecaweekend mee te maken. Door goed overleg met alle partijen en met name de gemeente, is het gelukt het evenement alsnog te organiseren.

Het Horeca Weekend Appingedam eindigt dit jaar om twee uur s ’nachts in plaats van vijf uur in de ochtend. Met deze beperking is het mogelijk het weekend veilig en verantwoord te laten doorgaan. Alle partijen hebben zich uitgesproken om een maximale inzet te plegen om volgend jaar weer de traditionele lange nacht te organiseren, maar zijn tevreden met de oplossing voor dit jaar. Het programma voor dit jaar is wél weer zoals vanouds.

Programma

In de aanloop van alle horecafestiviteiten in Appingedam, wordt op donderdag 23 juni gestart met de Duitse kermis. Daar kunnen jong en oud zich vermaken met verschillende activiteiten; van botsauto’s, draaimolens tot en met speelautomaten.

Vanaf vrijdag 24 juni gaat de ‘Nacht van Appingedam’ van start met drie podia rondom de Nicolaikerk. Op kerkplein west zijn de zogenaamde ‘Towertunes’ met divers DJ’s te horen en in het park spelen vier lokale bands. Aan de kerkplein-oostzijde kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen bij de allround band ‘Jetset’.

Zaterdag 25 juni is er op beide kerkpleinen het zogenaamde ‘Foute Feest’ en in het park staat de band ‘Soulvibrations’ te spelen.

Het Horeca Weekend Appingedam wordt zondag 26 juni afgesloten met een grote markt en horecaterras met op de podia verschillende artiesten.