Afbeelding

Onderhoud sportvelden in Oldambt helemaal naar clubs

Algemeen

OLDAMBT - De gemeente Oldambt draagt het onderhoud van de sportvelden volledig over aan de sportclubs. Daarover zijn nieuwe afspraken gemaakt.

Oldambt helpt sportverenigingen nu nog met het groot jaarlijks onderhoud op de sportvelden. De gemeente moet echter bezuinigen, ook op de kosten voor sportvoorzieningen. Vanaf 2023 zal de verantwoordelijkheid voor het onderhoud daarom bij de sportclubs zelf komen te liggen. Sportwethouder Erich Wünker: ,,De financiële afspraken die voor de herindeling in 2010 zijn gemaakt, worden nu nog nageleefd. Daar stoppen we mee, want het beschikbare geld wordt zo niet eerlijk verdeeld.”

Een aantal sportverenigingen is al voortvarend aan de slag gegaan met het onderzoeken van de mogelijkheden van een omni-sportaccommodatie. Dat is een sportaccommodatie waar meerdere sportclubs samen gebruik van maken. Op die manier nemen de kosten voor het onderhoud van de gebouwen en de sportvelden af.

Wünker: ,,We helpen de clubs met deze transitie, bijvoorbeeld door ze inzage te geven in de omvang en prijzen van de inkoop van het jaarlijks specialistisch onderhoud door middel van een aanbesteding. Maar ook door hen te attenderen op allerlei ondersteunende regelingen vanuit onder andere de landelijke overheid. Daarnaast kunnen we er ook niet omheen dat ons nog lastige keuzes staan te wachten, zoals de mogelijke sluiting van gemeentelijke zwembaden en/of sporthallen. Want we kunnen het helaas niet permitteren om bezuinigen te laten vallen.”