De Lopster Torenloop volgt een parcours dat ruim rondom de kerktoren is getrokken.
De Lopster Torenloop volgt een parcours dat ruim rondom de kerktoren is getrokken.

Loppersum is klaar voor 15e editie van Torenloop

Algemeen

LOPPERSUM - In Loppersum wordt zaterdag de 15e editie van de Lopster Torenloop gehouden. Het evenement is onderdeel van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. 

De Lopster Torenloop omvat een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en een jeugdloop. Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Lagestraat en de ‘bult’ van de Hogestraat weer naar het Marktplein. De recreatieve lopers lopen één rondje, de wedstrijdlopers twee.

Voorafgaand aan de recreatieve en de wedstrijdloop lopen bedrijfs- en verenigingsteams de zogenaamde NulpuntNul-estafette. Inzet is de wisselbeker die de vorige editie werd gewonnen door Jeugdsoos Flits. 

De jeugdloop start om 18.00 uur, de recreatieve en wedstrijdloop om 19.00 uur. Het pistool wordt gehanteerd door Martin Jurna, de Lopster kapper die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert.

Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5. Tevens is hier kleedruimte aanwezig. De inschrijving voor de jeugdloop is van 17.00 tot 17.45 uur en de kosten bedragen 1 euro per deelnemer. De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop is van 17.00 tot 18.30 uur. De kosten bedragen 6 euro per deelnemer. Meer informatie is te vinden op www.mfacloppersum.nl.