Op 16 augustus start in Groningen een actiemaand tegen de gaswinning.
Op 16 augustus start in Groningen een actiemaand tegen de gaswinning.

Groningen eist respect en komt met actiemaand tegen gaswinning

Algemeen

LOPPERSUM - Het Groninger Gasberaad, de Groninger Bodem Beweging, Sandra Beckerman en Chris Garrit starten 16 augustus een actiemaand tegen de gasproblematiek. 

De initiatiefnemers willen een maand lang actie gaan voeren om de politiek en andere eindverantwoordelijken te bewegen tot een afhandeling van het gasdossier. Ook eisen zij respect voor Groningen en de slachtoffers van de gaswinning in de getroffen gebieden. Met hetzelfde doel organiseerden de initiatiefnemers begin van dit jaar ook al de fakkeltocht in Groningen.

Gedurende de actiemaand worden in totaal negen bijeenkomsten georganiseerd met thema’s zoals gezondheid, ondernemerschap in het aardbevingsgebied, cultureel erfgoed, schade en versterking en de afbouw van de gaswinning. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij de bijeenkomsten en om zijn of haar ideeën en oplossingen binnen dit thema aan te dragen. 

Tot slot wordt er op 16 september een actie op de Vismarkt in Groningen georganiseerd. Gezamenlijk wordt er die dag een eisenpakket aan de beleidsmakers gepresenteerd. ,,Zo kan Den Haag niet meer zijn ogen sluiten voor de ramp in slow motion die zich al tien jaar lang in Groningen afspeelt”, zo laat de organisatie weten.

De komende tijd zal er meer informatie volgen. Kijk hiervoor ook op de websites groninger-bodem-beweging.nl en gasberaad.nl.