Afbeelding
(Foto: Politie)

Meer dan de helft van de auto’s reed te hard tijdens lasergunactie

Algemeen

GRONINGEN - Meer dan de helft van de auto’s die werden gemeten tijdens de lasergunactie van ‘Verkeerswijzer Groningen’ reed te hard. Zo’n 55 procent van de weggebruikers overschreed de toegestane maximumsnelheid .

Veilig Verkeer Nederland (VVN) mat de afgelopen weken op vijftig locaties in de provincie de snelheid van 9170 voertuigen. Daarbij werd geconstateerd dat 5076 bestuurders harder reden dan was toegestaan. VNN hanteerde geen marge en dus werden ook auto’s die bijvoorbeeld maar een kilometer per uur te hard reden geregistreerd. Uitschieter was een automobilist in Feerwerd die 102 reed op een plek waar 60 de max is.

Automobilisten kregen geen bekeuring, maar werden door middel van bordjes geattendeerd op hun snelheid. De resultaten geven een indicatie van hoe vaak er te hard wordt gereden. De vrijwilligers van VVN waren soms van een afstand te zien, wat er mogelijk voor heeft gezorgd dat automobilisten op tijd hun snelheid minderden.

‘Verkeerswijzer Groningen’ is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.