LTO Noord gaat kinderen verrassen die hun schoolreisje gemist hebben. IJs is een van de mogelijkheden.
LTO Noord gaat kinderen verrassen die hun schoolreisje gemist hebben. IJs is een van de mogelijkheden.

Boeren verrassen kinderen die schoolreisje hebben gemist

Algemeen

EEMSDELTA - Boeren- en tuindersorganisatie LTO Noord wil kinderen die door de recente boerenprotesten hun schoolreisje hebben gemist, alsnog verrassen. De boeren willen graag iets terugdoen. 

LTO Noord kreeg signalen dat verschillende kinderen in Nederland door de protesten niet op schoolreis konden. Volgens de organisatie kwam dit omdat de opkomst van boeren bij de acties onverwacht hoog was, met als gevolg grote drukte op de wegen. Het gaat alleen om de protesten van woensdag 22 juni, omdat LTO Noord toen een van de organisatoren van de acties was.

Wat voor verrassing gedupeerde kinderen van de boeren kunnen verwachten, staat nog niet helemaal vast. Mogelijk kan er boerenijs voor ze geregeld worden. Bij LTO Noord werd ook gedacht aan een aanbod om een dagje langs te komen op de boerderij, maar de organisatie begreep al snel dat zoiets regelen voor het einde van het schooljaar praktisch niet meer haalbaar is.

Scholen kunnen zich melden door een email te sturen naar communicatie@ltonoord.nl. Vermeld hierbij om welke school het gaat en om hoeveel klassen en kinderen.