Afbeelding

Taartenbakwedstrijd in Stedum

Algemeen

STEDUM - In Stedum wordt zaterdag de taartenbakwedstrijd Heel Stedum Bakt gehouden. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van Stedum.

Er wordt niet gewerkt met een thema, dus Stedumers kunnen met hun creatieve baksels meedingen naar de zege. De taarten worden door een vakjury beoordeeld op smaak en uiterlijk. Het publiek beoordeelt alleen op uiterlijk. Er wordt gestreden in twee categorieën, te weten tot en met 12 jaar en vanaf 12 jaar. Zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen deelnemers hun taarten inleveren bij het hervormd centrum. Tussen 13.00 en 15.00 uur kan het publiek de taarten visueel beoordelen en om 15.00 uur zal de jury zich over de baksels buigen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via activiteitenstedum@gmail.com of een door een briefje achter te laten bij Bert-Jan Zijlema aan de Sien Jensemahörn 6.

Rommelroute 

Activiteitencommissie Stedum houdt op dezelfde dag een rommelroute. Verkopers kunnen zich aanmelden via de bij de taartenbakwedstrijd genoemde kanalen. De exacte locaties in de rommelroute maakt Activiteitencommissie Stedum bekend via onder andere haar Facebookpagina.