Gerke Brouwer aan het woord tijdens het afronden van een versterkingsproject in Appingedam.
Gerke Brouwer aan het woord tijdens het afronden van een versterkingsproject in Appingedam.

Gerke Brouwer vertrekt bij Woongroep Marenland

Algemeen

APPINGEDAM - Gerke Brouwer stopt als bestuurder bij Woongroep Marenland. De woningcorporatie uit Appingedam is actief in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland.

Brouwer leidde Marenland de afgelopen zes jaren door een turbulente periode. Hij vormde Woongroep Marenland om van een kleine beheercorporatie naar een volwaardige woningcorporatie met een grote verduurzamings- en versterkingsopgave. Daarnaast was het de afgelopen jaren onduidelijk hoeveel van de 2100 woningen van Woongroep Marenland mogelijk onveilig zouden worden verklaard door de Nationaal Coördinator Groningen. Inmiddels is er zicht op de versterkingsopgave.

Mijlpaal

De afgelopen jaren zijn 700 woningen versterkt en verduurzaamd. Een grote mijlpaal is gevierd met de realisatie van de grote sloop- en nieuwbouw opgave en opleveringen van de nieuwe woningen in Opwierde-Zuid in Appingedam. De komende jaren moeten nog circa 1400 woningen van Woongroep Marenland worden versterkt of vernieuwd. ,,Dat betekent dat de komende vijf jaren nog een groot deel van de huurders van Woongroep Marenland te maken krijgt met realisatie van de versterkingsoperatie”, vertelt Brouwer. ,,Dat is opnieuw een grote en ingrijpende operatie voor de komende jaren en daarmee gaat de versterkingsopgave een nieuwe fase in.”

Margriet Drijver

Gerke Brouwer heeft in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC) besloten deze nieuwe fase van de versterkingsopgave over te dragen aan een volgende bestuurder. De RvC en medewerkers zijn Brouwer zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij de organisatie door deze turbulente periode heeft geloodst, met veel onzekerheid en wisselende externe omstandigheden. De RvC is voornemens om Margriet Drijver te benoemen als nieuwe, tijdelijke bestuurder. Zij is een ervaren bestuurder in de volkshuisvesting. Daarnaast kent ze de regio, de corporaties en het aardbevingsdossier, als lid van de Commissie Mijnbouwschade.