Afbeelding

‘Platform Scholen & Bedrijven’ bereikt mijlpaal

Algemeen

EEMSDELTA - Het project ‘Platform Scholen & Bedrijven’ van Vereniging Kansrijke Groningers is een succes. Inmiddels staan er meer dan 1000 activiteiten op de website, waarmee scholieren in Noord-Groningen zich kunnen oriënteren op de regionale arbeidsmarkt.

Kansrijke Groningers is een samenwerkingsverband van zeven noordelijke onderwijsorganisaties. De vereniging biedt bedrijven in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland de mogelijkheid introductie-activiteiten op het platform te publiceren. Het gaat dan om gastlessen en workshops, maar ook bedrijfsbezoeken, meeloopdagen en stages. Deze zijn gericht op leerlingen van de basis- en middelbare scholen in Noord-Groningen.

De activiteiten helpen scholieren betere profielkeuzes te maken en beroepsopleidingen te kiezen. Wanneer ze zich op jonge leeftijd al bewust worden van de mogelijkheden in de regio, kunnen zij hun talenten en capaciteiten hier beter op aan laten sluiten. Dit maakt de scholieren niet alleen gemotiveerder, maar ook zelfverzekerder.

De kennismaking heeft ook voordelen voor de bedrijven zelf. Zij komen in contact met een enorme groep potentiële toekomstige collega’s. Met behulp van de activiteiten op ‘Platform Scholen & Bedrijven’ laten bedrijven aan scholieren zien dat je voor een mooie carrière de regio niet hoeft te verlaten.

In september 2021 is het platform live gegaan met het doel minimaal 1000 activiteiten te verzamelen voor de zomervakantie van 2022. De grens werd bereikt toen  internationale distributeur HTG uit Delfzijl op 28 juni drie activiteiten toevoegde: een bedrijfsopdracht, workshop en ‘coach junior company’. Momenteel telt het platform meer dan 1393 activiteiten. Ze zijn te zien op platform.kansrijkegroningers.nl.

Bedrijven die gebruik willen maken van het platform, kunnen op dezelfde website meer informatie vinden. Dat geldt ook voor leerkrachten die de activiteiten willen inzetten voor hun leerlingen.