Afbeelding

Boeken & Brocantebeurs rond Nicolaikerk in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - In Appingedam wordt zondag 14 augustus de Damster Boeken- & Brocantebeurs gehouden. Rond de Nicolaikerk zal een keur aan boeken en brocante zijn aan te treffen. 

De Boeken & Brocantebeurs werd voor het eerst gehouden in 2012, toen alleen als boekenmarkt. In de volgende edities groeide het jaarlijkse evenement uit tot een gerespecteerde markt onder boekenverzamelaars, maar ook onder standhouders. De editie van dit jaar, de negende, wordt aangevuld met brocante zodat nog meer bezoekers aan hun trekken kunnen komen. 

Veel van de standhouders die er de vorige jaren waren, zullen ook nu aanwezig zijn. De markt begint duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Na twee jaar corona is sprake van een herstart, ook met nieuwe mensen in de organisatie. Zij treden in de voetsporen van de overleden Bert Takens en duizendpoot Heleen Parent. Zij zijn de grondleggers van de markt aan wie de organisatie zegt ‘grote dank verschuldigd’ te zijn.

Voor de nieuwe ploeg organisatoren is de Boeken- & Brocantebeurs 2022 de opmaat naar de lustrumeditie van volgend jaar als de tiende editie op stapel staat. Er wordt nu al nagedacht over hoe die jubileum vorm moet krijgen.