Wildrik Bulthuis en Nicole Voorzee-Fennema bij de ondertekening van het sponsorcontract.
Wildrik Bulthuis en Nicole Voorzee-Fennema bij de ondertekening van het sponsorcontract.

Budgetbeheer Eemsdelta nieuwe hoofdsponsor Rondje Ziel

Algemeen

DELFZIJL - Rondje Ziel heeft een nieuwe hoofdsponsor. De wielerronde in Delfzijl zal de komende drie jaar financieel worden ondersteund door Budgetbeheer Eemsdelta. De koers wordt dit jaar op zondag 21 augustus verreden.

,,Na de editie van vorig jaar heeft de Rabobank ons te kennen gegeven, te stoppen als het hoofdsponsor. We moesten dus op zoek naar een opvolger’’, zegt bestuurslid Wildrik Bulthuis. Die werd gevonden in Budgetbeheer Eemsdelta, dat al jaren als sponsor bij de wielerkoers betrokken is.

,,Voor mij is Rondje Ziel niet vreemd”, vertelt Nicole Voorzee-Fennema van Budgetbeheer Eemsdelta. ,,Ik woon in de wijk Oud-West, het deel van Delfzijl waar de wielerwedstrijd doorheen gaat. Het leeft echt in de wijk en dat is mooi om te zien. Een evenement kan niet zonder sponsors en als het binnen je bedrijf mogelijk is, moet je daar een bijdrage aan leveren. Daardoor blijft een plaats als Delfzijl leefbaar.’’

Ook dit jaar is het mogelijk om met een dag-startlicentie van de KNWU mee te doen aan Rondje Ziel en wel in de Sportklasse. Mensen die geen lid zijn van een wielervereniging kunnen zich hiervoor inschrijven. Op de website van Rondje Ziel is een link te vinden naar de KNWU en informatie over het aanvragen van een daglicentie. 

Bulthuis: ,,Rondje Ziel probeert om voor iedere klasse een aparte wedstrijd te organiseren. Tot nu toe is dat altijd gelukt en ook dit jaar ziet het er veelbelovend uit. Dit betekent dat er een mooi vol dagprogramma is, zoals we in Delfzijl inmiddels gewend zijn.’’