Een van de leden legt aan (foto HFT Groningen).
Een van de leden legt aan (foto HFT Groningen).

Flinke ledengroei voor schietclub in Meedhuizen

Algemeen

MEEDHUIZEN - Schietclub HFT Groningen heeft de afgelopen tijd een flinke ledengroei doorgemaakt. De vereniging heeft als thuisbasis het Sportschietcentrum Delfzijl in Meedhuizen.

Het bestuur van HFT Groningen is blij met de belangstelling voor de luchtschietsport en de discipline Hunter Field Target. Het feit dat voor het schieten met een luchtbuks geen vergunning nodig is, maakt de sport voor veel mensen toegankelijk. ,,Wij hebben dit jaar al 12 nieuwe leden kunnen noteren, waaronder ook enkele jeugdschutters’’, aldus secretaris Jos van der Maat. Met totaal 34 leden is HFT Groningen nu uitgegroeid tot de grootste HFT club van Nederland.

Nieuwe leden krijgen uitgebreide uitleg en instructie over Hunter Field Target. Tijdens de wekelijkse trainingen kan  alles in de praktijk worden toegepast en geoefend. De vereniging organiseert jaarlijks een clubcompetitie en ook enkele wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. Behalve Hunter Field Target wordt er sinds kort ook in de disciplines Field Target en 50 meter Benchrest geschoten. Meer informatie is te vinden op www.hft-groningen.nl.