Tegelschilderijen van Timo Grimm.
Tegelschilderijen van Timo Grimm.

Schilderijen Timo Grimm te zien in Damster museum

Algemeen

APPINGEDAM - In Museum Stad Appingedam is nog tot en met 4 september werk te zien van de Duitse schilder Timo Grimm. Het gaat om een gastexpositie in het kader van Ostfriesland Biënnale.

In het kader van deze kunstmanifestatie zijn dertig kunstwerken van internationaal gerenommeerde en veelbelovende kunstenaars te zien in de regio’s Ostfriesland en Noord-Groningen. Het thema is ‘Kunst & Landschap’. 

Museum Stad Appingedam toont werk van Timo Grimm. Het hangt in de gang tegenover de 17e-eeuwse kamer, waar originele tegeltableaus te zien zijn. Dat is bij uitstek een geschikte plek, want Grimm schildertij tegelwerk en dan op een zeer natuurgetrouwe wijze.

De schilderijen van de Duitsers zijn een knipoog naar de bekende 17e-eeuwse Hollandse tegels, die in vele huizen in Holland en Ostfriesland zijn toegepast. Veel van die oorspronkelijke tegels hebben de tand des tijds niet zonder kleerscheuren doorstaan. Grimm heeft zich laten inspireren door de beschadigde tegels en produceerde een omvangrijke serie kunstwerken.