Een van de kenmerkende werken van Sophia de Vries.
Een van de kenmerkende werken van Sophia de Vries.

Expositie Zilverlight bij galerie Waarkunst in ‘t Waar

Algemeen

T WAAR - In Galerie Waarkunst in ‘t Waar is van 14 augustus tot 6 november de expositie ‘Zilverlight’ te zien. Sophia de Vries toont haar beelden, Martin van Holten zijn schilderijen.

De kunstwerken van Sophia de Vries (Groningen 1968)  je denken aan die eenzame huisjes op verafgelegen plekken in Schotland, Ierland of Noorwegen. Archetypische gebouwtjes en straatjes die ontroeren in hun gestileerdheid en eenvoud van vorm. Geplaatst op een golvende plaat staal en perfect afgewerkt zijn het monumentjes voor de herinnering, met een zilver-glanzende uitstraling.

In de schilderijen van Marten van Holten (Amsterdam 1958) is dezelfde eenzaamheid te ervaren als in de werken van De Vries. De kijker wordt geconfronteerd met een haast oneindig landschap met alleen een horizon als oriëntatiepunt. Van Holten is geïnspireerd door het landschap van de Dollard en het Oldambt. Zijn werk is een ode aan het polderlandschap. Volgens kenners is hij als geen ander in staat om met ingehouden kleuren precies de sfeer weer te geven die dit landschap zo boeiend maakt.

Galerie Waarkunst is gevestigd aan de Hoofdweg 1 in ‘t Waar.