Huisdiercontact heeft een positieve invloed op mensen met een verstandelijke beperking.
Huisdiercontact heeft een positieve invloed op mensen met een verstandelijke beperking.

De Zijlen zoekt vrijwilligers met een leuk huisdier

Algemeen

APPINGEDAM - Zorginstelling De Zijlen, onder andere gevestigd in Appingedam, zoekt vrijwilligers met een  leuk en goed gesocialiseerd huisdier. Het is de bedoeling dat zij, na een gratis cursus, wekelijks een uurtje op bezoek gaan bij een of meer cliënten van De Zijlen.

De Zijlen werkt voor dit project samen met ZorgDier Nederland. Samen willen de organisaties zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een verantwoorde vorm van huisdiercontact. Contact met dieren heeft een duidelijk positief effect op mensen met een verstandelijke beperking. Ze kunnen hier heel erg van genieten.

Er is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens-dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer iemand zonder dier op bezoek komt. Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse contacten met ‘hun’ hond of kat zetten cliënten aan tot bewegen en communiceren en roepen affectieve gevoelens op.

De ervaring leert dat ook de vrijwilligers en hun huisdieren veel positieve energie ontvangen tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen hierbij rekenen op professionele ondersteuning van ZorgDier en De Zijlen. 

Wie er voor voelt om samen met z’n huisdier bijzondere mensen regelmatig een leuk moment te bezorgen, kan zich inschrijven op www.zorgdier.nl. Bellen kan ook en wel met 06 1059 2212 of 0416 858053. De Zijlen heeft zorglocaties in Onstwedde, Appingedam, Muntendam en de regio Westerkwartier.