Klaas Helmantel en kleinzoon Ruben aan het zichten op de akker in Leermens.
Klaas Helmantel en kleinzoon Ruben aan het zichten op de akker in Leermens.

Oude landbouwtijden herleven in Leermens tijdens Oldtimerdag

Algemeen

LEERMENS - Op een akker aan de Schansweg bij Leermens is donderdag op ouderwetse wijze tarwe gezicht. Het gemaaide graan werd op schoven gezet ter voorbereiding op de Oldtimerdag die op 17 september in het dorp wordt gehouden. Daarbij zal een ouderwetse Borga-dorsmachine in actie komen.

De tarwe werd op vakkundige wijze gezicht door de 80-jarige Klaas Helmantel uit Westeremden, broer van de bekende kunstschilder Henk Helmantel. Klaas klaarde de klus met landbouwmachines die ongeveer even oud zijn als hijzelf en de hulp van kleinzoon Ruben. Het leidde tot fraaie nostalgische taferelen aan de Schansweg tussen Leermens en Eenum. 

De zichtmachine was een Mc Cormick uit 1951, voortgetrokken door een Ford Red Tiger uit 1956. Deze tractor zal ook te zien zijn op de oldtimerdag. De klassieker uit 1956 wordt gestart op benzine maar loopt op petroleum. De combinatie gaf een prima voorproefje van wat Leermens op 17 september te wachten staat. In het schilderachtige wierdedorp zullen dan de hele dag oude landbouwwerktuigen, tractoren, automobielen, vrachtwagen, motorfietsen en stationaire motoren te bewonderen zijn. Van meerdere machines zal worden gedemonstreerd hoe ze werken en de grote Borga-dorsmachine zal het middelpunt van het evenement zijn. 

De oldtimerdag wordt gehouden op ‘de bult’ van Leermens, het ijsbaanterrein en het grasveld achter het dorpshuis. De organisatie is zoals altijd in handen van de Oldtimer Vereniging Leermens, die vooral veel belangstelling verwacht voor de demonstraties met de Borga-dorsmachine. De machine zal op gezette tijden tarwe dorsen waarbij de nostalgisch uitgedoste bemanning het beeld compleet zal maken. Het publiek kan op deze manier een uitstekend beeld krijgen van hoe dit in het verleden in z’n werk ging. 

Omdat de Borga wel wat aan kan, werd donderdag bijna de hele dag gezicht. In totaal werden vier wagens met ongeveer 2000 schoven tarwe gevuld. Deze hoeveelheid is nodig omdat de Borga een echte ‘veelvraat’ is als de machine eenmaal ‘aan de loop’ is. Het verwerken van tarwe op deze manier eindigde na de Tweede Wereldoorlog toen op steeds meer plaatsen de combine z’n intrede deed.