De familie Balkema ontvangt een bloemetje en een abonnement van bestuurslid Peter Redeker.
De familie Balkema ontvangt een bloemetje en een abonnement van bestuurslid Peter Redeker.

30.000e badgast van het seizoen voor De Blinkerd

Algemeen

TEN BOER - Zwembad De Blinkerd in Ten Boer heeft zaterdag de 30.000e bezoeker van dit seizoen ontvangen. Het is de familie Balkema uit Hoogezand.

Het openluchtbad wordt grotendeels gerund door vrijwilligers die er alles aan doen om het de badgasten naar de zin te maken. Daardoor komen ook mensen van verder weg naar het zwembad, zoals de familie Balkema. Als 30.000e gast van het seizoen ontvingen ze uit handen van bestuurslid Peter Redeker een grote bos bloemen en een gratis abonnement voor een van de gezinsleden voor het volgende jaar. 

Het zwembad is blij dat na de afgelopen twee relatief slechte coronajaren nu al halverwege augustus de mijlpaal van 30.000 bezoekers is gerealiseerd. Daarbij speelt natuurlijk ook het mooie weer van de afgelopen weken een grote rol.

De vrijwilligersgroep van De Blinkerd is erg actief. Zo wordt komende zaterdag weer de Weidselandwandeltocht georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Sportrecreade Ten Boer. Het is een van de vele sportieve activiteiten die de komende maand voor jong en oud op stapel staan. Het is de 51e keer dat de Sportrecreade Ten Boer wordt gehouden. 

De Weidselandwandeltocht is een evenement voor het hele gezin met keuze uit drie afstanden die elkaar grotendeels overlappen. De fraaie routes gaan door het weidse Groninger land. Onderweg zijn er meerdere verzorgingsposten met toiletgelegenheid. Daarnaast worden de deelnemers onderweg op een aantal plaatsen  door de organisatie getrakteerd op een versnapering. De wandeltocht wordt gezien als ideale voorbereiding op de Tocht om de Noord of om na de vakantie weer in het ritme te komen. Er zijn onderweg EHBO’ers beschikbaar. Iedere deelnemer ontvangst bij de finish een attentie.