Klezmer & Co (foto Michiel Megens).
Klezmer & Co (foto Michiel Megens).

Klezmer & Co treedt op in kerk Woltersum

Algemeen

WOLTERSUM - In de kerk van Woltersum vindt zondag 11 september een optreden plaats van Klezmer & Co. De aanvang is 14.30 uur.

Klezmer & Co brengt Jiddische muziek met een verhaal. De teksten zijn vaak poëtisch waarbij de vele aspecten van het dagelijkse leven aan bod komen. De muziek is op het ene moment uitbundig, dan weer verstild en ingetogen. 

Het concert omvat nummers met als thema ‘ontheemd zijn’ en ‘het verlangen naar een nieuw thuis’. Ook is er nieuwere muziek waarin Jiddische dichters en Joodse tradities een speciale plek hebben.

Klezmer & Co bestaat uit vier muzikanten. Carla da Silva zingt en vertelt de verhalen. Zij heeft zich vanaf 1994 in de Jiddische muziek gespecialiseerd, leerde het Jiddisch en volgde talloze cursussen in Amerika, Canada en London, Parijs en Weimar. Wim Lever is virtuoos op de accordeon en een meester in improvisatie. Hij studeerde accordeon en directie aan het conservatorium en doceert aan de muziekscholen in Groningen, Veendam en Hoogezand. Daarnaast leidt hij diverse ensembles en orkesten en een klezmer leergroep.

Violiste Marjolijn Mellema is een specialist op het gebied van Balkan- en zigeunermuziek. Later kwam daar ook de klezmermuziek bij. Zij speelt met een eigen stijl, die stuwend of klaaglijk, en altijd meeslepend is. Albert Bleeker legt met zijn tuba de solide basis bij de muziek. Bij Klezmer & Co laat hij ook van zich horen als zangvogel en percussionist.