Afbeelding

Betrapte inbreker mishandelt 73-jarige Delfzijlster

Algemeen

DELFZIJL - Een 73-jarige inwoner van Delfzijl is in de nacht van dinsdag op woensdag mishandeld door een inbreker, die hij op heterdaad betrapte.

De man werd woensdag rond 03.15 uur wakker van gerommel in zijn woning aan de Wegastraat in Delfzijl. Toen hij op onderzoek uit ging, betrapte hij een inbreker. Bij de confrontatie met deze inbreker is de man behoorlijk gewond geraakt. Het slachtoffer verklaart meermaals hard geslagen en geschopt te zijn en moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Niet alleen

De politie doet onderzoek naar dit incident. Zo is er forensisch onderzoek gedaan en zijn agenten in de omgeving langs de deuren geweest om in gesprek te komen met getuigen. Uiteraard werd ook met het slachtoffer gesproken. De man heeft één dader gezien, maar vermoedt dat deze man niet alleen was. De man die het slachtoffer gezien heeft, was een witte man van vermoedelijk rond de 1.80 tot 1.85 meter lang en een slank postuur. Het slachtoffer heeft zichzelf kranig verweerd en een van de verdachten geslagen. Het zou dus kunnen zijn dat de inbreker is thuisgekomen met bijvoorbeeld blauwe plekken.

Getuigen gezocht

De politie roept de daders van deze gewelddadige inbraak op om zich te melden. ,,Ook vragen we personen die meer informatie hebben contact met ons op te nemen. Weet jij bijvoorbeeld wie hier achter zitten of heb je mensen over deze inbraak horen praten? Dan komen we graag met je in contact. Wellicht is iemand die u kent vandaag thuisgekomen met verwondingen. Ook in dit geval roepen we u met klem op dit bij ons te melden”, laat de politie weten. Ook mensen die woensdag rond 03.15 uur iets hebben waargenomen in de Wegastraat in Delfzijl worden opgeroepen zich te melden, net als omwonenden die mogelijk camerabeelden hebben, bijvoorbeeld van een deurbelcamera.

Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.