Enthousiaste wandelaars doken het voormalige stroomgebied van de Fivel in.
Enthousiaste wandelaars doken het voormalige stroomgebied van de Fivel in.

Fivelstadtocht trekt veel enthousiaste wandelaars

Algemeen

APPINGEDAM - De onlangs gehouden Fivelstadtocht, vanuit Fivelstad Appingedam, is een groot succes geworden.

De belangstelling voor de achtste editie van het historisch cultureel wandelevenement was wederom groot: de Fivelstadtocht was helemaal uitverkocht. Ondanks de wat sombere weersvoorspelling werden de wandelaars getrakteerd op zeer aangename wandelomstandigheden met indrukwekkende routes en bezienswaardigheden.

Nijenklooster

Enthousiast vertrokken de wandelaars vanuit de Franse School in noordelijke richting. De route voerde door Museum Stad Appingedam, langs de Gereformeerde kerk, over de tennisvelden van Appingedam, langs oude klassieke Amerikaanse auto’s, de kerk van Solwerd en via de Eemsdelta Campus dook het gezelschap het voormalig stroomgebied van de Fivel in. Al slingerend door het oude landschap voerde de route, afhankelijk van de te lopen afstand, door Solwerd, Biessum, Delfzijl, Uitwierde, Nansum, Bierum, Spijk, Losdorp, Holwierde, Krewerd, Arwerd, Nijenklooster en Jukwerd. 

Slingerpaadjes

Het voormalig stroomgebied van de rivier de Fivel met haar weidse landschappen, monumentale kerken, geheimzinnige slingerpaadjes, prachtige meanders, verrassende bospartijen en indrukwekkende wierden bezorgden de wandelaars een historisch culturele belevenis van allure. Ook het feit dat het wandelevenement altijd op de zaterdag van het Open Monumentenweekend plaatsvindt, accentueert het specifieke karakter van deze tocht.

Uitgelaten kwamen de deelnemers terug in de oude Fivelstad, waar de organisatie bekend maakte een wintereditie van dit wandelevenement te willen realiseren, en wel in januari.