Het duo Huijnen en Hopman. Foto: Menno Emmink.
Het duo Huijnen en Hopman. Foto: Menno Emmink.

Viool en accordeon klinken in kerk Oostwold

Algemeen

OOSTWOLD - In de protestantse kerk aan de Goldhoorn in Oostwold wordt zondag 2 oktober opgetreden door het duo Huijnen en Hopman.

Cécile Huijnen speelt viool en Marieke Hopman accordeon. Cécile Huijnen is hiernaast concertmeester bij Phion, het voormalig Gelders Orkest. Verder speelt zij als gast-concertmeester bij onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en diverse anderen. Ze werkte samen met dirigenten als Jaap van Zweden en Valeri Gergiev. 

 Topaccordeonist

Marieke Hopman behoort tot de topaccordeonisten van Nederland. Ze speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met componist Mauricio Kagel voerde ze diens beroemde Tango Alemán uit in Paleis Noordeinde. Verder speelt ze in diverse theatergezelschappen.

Diverse genres 

Het duo speelt in Oostwold werken van verschillende componisten en diverse genres. Op het programma staan onder andere Roemeense dansen van Bela Bartok, Summertime van Gerorge Gershwin, Café 1930 van Astor Piazolla, Chanson en Tango van Igor Stravinski en Three Hungarian Dances van Zoltan Kodaly. Verder klinkt er ook muziek van Chiel Meijering, Ernest Bloch en Antonin Dvorak.

Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is niet gratis.