Wethouder Meindert Joostens samen met een aantal schoonmaakvrijwilligers (foto Gemeente Eemsdelta).
Wethouder Meindert Joostens samen met een aantal schoonmaakvrijwilligers (foto Gemeente Eemsdelta).

Eemsdelta gaat zwerfafval te lijf

Algemeen

EEMSDELTA - In de gemeente Eemsdelta is zaterdag door veel mensen meegedaan aan de World Cleanup Day, de wereldwijde actie tegen zwerfafval. Bij de gemeente meldden zich 161 vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken.

Zij gingen buurten en wijken in om afval op te ruimen. De gemeente ondersteunde de opruimacties met materialen, zoals grijpers, afvalzakken en handschoenen. Wethouder Meindert Joostens kwam ook in actie op een aantal locaties in Eemsdelta. ,,De World Cleanup Day past bij het voornemen van de gemeente om de hoeveelheid zwerfafval in Eemsdelta te verminderen. Daarnaast willen we het ontstaan van zwerfafval en daarmee een vervuild straatbeeld zo veel mogelijk voorkomen. Initiatieven van inwoners en de World Cleanup Day dragen bij aan een schoner Eemsdelta en die ondersteunen we daarom graag’’, aldus Joostens. 

Inwoners die alsnog zwerfafval willen opruimen in hun buurt of wijk, kunnen voor een gratis afvalknijper bij de gemeente terecht. Hiervoor kan men een email sturen naar afscheiden@eemsdelta.nl. De knijper wordt gratis thuisbezorgd.

World Cleanup Day is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van de World Cleanup Day. Meer informatie over de World Cleanup Day is te vinden op worldcleanupday.nl