Afbeelding

Een dag vol leuke activiteiten bij Fietsfestival Eemsdelta

Algemeen

DELFZIJL - Huis voor de Sport Groningen organiseert vrijdag in Delfzijl het Fietsfestival Eemsdelta. Op het programma staat allerlei leuke en sportieve fietsactiviteiten.  Zo kan een e-bike, duofiets, driewielfiets, racerunnmer of smoothie bike uitgeprobeerd worden. 

Een beweegcoach vertelt welke beweegmogelijkheden er zijn in de gemeente Eemsdelta. Tijdens het festival zijn ook verschillende fietsen beschikbaar, zodat onder begeleiding een proefrit gemaakt kan worden. Project Fietsmaatjes is aanwezig met duofietsen, er zijn leveranciers met driewielfietsen en Uniek Sporten Uitleen met een handbike en racerunner. Ook is de Fietsersbond aanwezig. Tijdens het festival wordt ook aandacht besteed aan de Week tegen Eenzaamheid. Wie behoefte heeft aan een goed gesprek is welkom bij de huiskamergesprekken van Cadanz Welzijn. Het kan allemaal tijdens het fietsfestival.

Het fietsfestival wordt gehouden in de sporthal van de Brede School Noord, Waddenweg 4 in Delfzijl van 13.00 tot 16.00 uur. Meedoen aan de activiteiten is gratis en aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over het fietsfestival kan contact worden opgenomen met de beweegcoach in de gemeente Eemsdelta, Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen. Dit kan via e-mailadres k.pheifer@hvdsg.nl of telefoonnummer 06-83134875. Wie meer wil eten over andere beweegactiviteiten in de gemeente Eemsdelta kan kijken op eemsdeltabeweegt.nl.