De oud-voetballers tijdens de rondvaart (foto Hans Meijer).
De oud-voetballers tijdens de rondvaart (foto Hans Meijer).

Geslaagde reünie van kampioensteam vv Appingedam uit 1988

Algemeen

OOSTERWIJTWERD - Het kampioensteam van vv Appingedam uit 1988 heeft zaterdag een reünie gehouden in Oosterwijtwerd. Het weerzien werd georganiseerd door oud-spelers John Mulder en Paul Ronde.

Op de dag dat de nieuwe voetbalcompetitie in het amateurvoetbal van start ging, werd uitgebreid teruggeblikt door de voetbalhelden van weleer. De spelers en trainers van de succesvolle lichting 1988 werden verwelkomd door John Mulder. Het team heeft een speciale band sinds in 1988 op tweede pinksterdag met 6-1 werd gewonnen. Dat gebeurde voor de ogen van 2000 toeschouwers en betekende de titel voor vv Appingedam in de eerste klasse. Een sportieve mijlpaal van jewelste waar nog graag aan wordt teruggedacht. 

Behalve de spelers en trainers van het kampioensteam waren ook de spelers aanwezig, die voor vv Appingedam de volgende twee jaar in de hoofdklasse speelden. Ook veel partners waren aanwezig. Na de ontvangst met koffie en gebak regende het spontane reacties. Sommigen zien elkaar nog geregeld en sommigen moesten zich haast aan elkaar voorstellen. ,,Mooi om te zien dat de interesse van iedereen in elkaars leven na ruim 30 jaar nog zo groot is. Ook is het opvallend dat het voetbal voor velen vaak een steun is geweest in de maatschappelijke carrière daarna’’, aldus Mulder.

Het gezelschap vertrok na de ontvangst in Oosterwijtwerd naar Appingedam voor een rondvaart van twee uur over de wateren van de Fivelstad. Ook dat droeg flink bij aan het plezier. De ankedotes en verhalen werden steeds mooier.

Terug in Oosterwijtwerd werd er nog gegeten en lang nagepraat. De volgende dag maakte de groepsapp overuren en waren er louter enthousiaste reacties. Duidelijk is dat sprake was van een schitterend initiatief en dat sport en voetbal zeker verbroederen. 

De reünisten varieerden in leeftijd vooral van 50 tot in de 60 en daarnaast stafleden in de 70. De groep oud-selectiespelers is goed voor heel wat bekende namen uit het amateurvoetbal. Ze kwamen uit heel Nederland. Naast de initiatiefnemers Paul Ronde uit Uithuizen en John Mulder uit Appingedam waren aanwezig: Jan van Huet uit Gendt in de Betuwe, Cees Oosterveld uit Winschoten, Jan Bruins uit Zevenhuizen, Henderikus Huisman uit Lekkum, Henk Buikema uit Loppersum, Martin van Dijken uit Groningen, Klaas Jan Schipper uit Appingedam, Marcel Roode uit Zuidlaren, Bennie Korringa uit Overschild en Windy van Dortmondt, Gerard Zeeman, Jan Martin Dijkstra en Hans Meijer uit Appingedam.