Afbeelding

Aanpak sportpark Oldencate leidt tot groot enthousiasme

Algemeen

SPIJK - Politiek Eemsdelta heeft woensdagavond groen licht gegeven voor de aanpak van sportpark Oldencate in Spijk. De gebouwen op het terrein worden vervangen door één nieuwe accommodatie, waarvoor 3,5 miljoen euro wordt uitgetrokken. Alle partijen zijn zeer enthousiast over het plan.

‘Een boost voor Spijk’, ‘volmondig ja’, ‘complimenten’. Dat waren de termen waarmee de partijen op het voorstel reageerden. Ook het feit dat voetbalclub Poolster zelf 36.000 euro bijdraagt aan het project, kreeg alle lof. Uit het Nationaal Programma Groningen krijgt de gemeente 2 miljoen euro. Zelf moet 1,5 miljoen worden opgebracht.

Het nieuwe sportgebouw wordt gerealiseerd naast kindcentrum ‘t Maar. Het vervangt de huidige gymzaal en de sportkantine met kleedruimten van vv Poolster. Deze opstallen uit de jaren zeventig zijn niet alleen oud en energieverslindend, maar ook niet berekend op de bevingen die in het gebied voorkomen. 

In het nieuwe gebouw wordt alles onder een dak gebracht. Dit heeft als voordeel dat er minder kleedruimte nodig is, omdat dit straks gecombineerd gebruikt kan worden voor de gymzaal en de voetbalvelden. Verder wordt er aardbevingsbestendig gebouwd en wordt het gebouw energiezuinig. In het plan zit ook de aanleg van een beachvolleybalveld. De werkzaamheden starten binnenkort. Eind volgend jaar moet alles klaar zijn.

Door de duurzame bouw wordt straks veel minder energie verbruikt. Dit voordeel kan nog groter uitvallen als er zonnepanelen op het dak komen en de veldverlichting vervangen wordt door LED-lampen. vv Poolster en de volleybalclub ontwikkelen hiervoor plannen.