Afbeelding

Voedselbank Eemsdelta versoepelt normen

Algemeen

EEMSDELTA - Voedselbank Eemsdelta heeft de normen versoepeld om te zorgen dat meer mensen in aanmerking komen voor ondersteuning. 

Vanwege de sterk gestegen kosten van levensonderhoud heeft de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland besloten om de normbedragen voor het verkrijgen van een voedselpakket te verruimen. De Voedselbank Eemsdelta heeft dit inmiddels doorgevoerd.

Of iemand in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel men maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Alle inkomsten worden opgeteld en daar worden de vaste lasten vanaf getrokken. Het om kosten als huur, aflossing, gas, licht, ziektekostenverzekering, abonnementen enzovoort. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Als dit bedrag lager is dan het zogenaamde normbedrag, dan verleent de voedselbank hulp.

Voor alleenstaanden zonder kinderen geldt nu dat als iemand per maand minder overhoudt dan 300 euro voor eten en kleding, dat dan aan de norm voldaan wordt. De normbedragen lopen op naarmate er meer gezinsleden zijn. Voor tweepersoons huishoudens zonder kinderen ligt de norm op 410 euro per maand. 

Meer informatie en een overzicht van alle normbedragen zijn te vinden op voedselbankeemsdelta.nl. Er kan ook een informatiebrochure worden aangevraagd bij relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl.