Jos de Keijser.
Jos de Keijser.

Lezing over rouw en veerkracht in Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - Klinisch psycholoog Jos de Keijser komt dinsdag 11 oktober naar Loppersum om te spreken over het thema ‘Veerkracht’. Het is de eerste van twee avonden die door het Platform Levensvragen Loppersum worden georganiseerd.

De Keijser, bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, is gespecialiseerd in complexe rouw. Hij deed onder meer onderzoek naar het rouwproces bij de nabestaanden van de MH17-vliegramp. In zijn lezing zal hij ingaan op veerkracht bij rouw en andere traumatische gebeurtenissen.

Een week later, op 18 oktober, komt het thema veerkracht in het dagelijks leven aan bod. Aan de hand van praktische voorbeelden en aansprekende verhalen ontdekt het publiek hoe om te gaan met kleine tegenslagen en met het ongemak van het leven.

Beide avonden worden gehouden in de Vredekerk aan de Burgemeester Van de Munnikstraat 12 in Loppersum. De aanvang is 20.00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd.

In het Platform Levensvragen Loppersum wordt samengewerkt door de Zorgcoöperatie Loppersum, huisarts Petra van Lune en de Protestantse Kerk Vredekerk-Maarland.