Afbeelding

AED-voorlichtingsavond in Oostwold

Algemeen

OOSTWOLD - Dorpsbelangen Oostwold organiseert maandag 17 oktober een voorlichtingsavond over het gebruik van een Automatische Externe Defibrilator (AED). De vereniging beschikt sinds kort over zo’n levensreddend apparaat. 

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Er worden twee elektroden op de borstkas van het slachtoffer geplakt. Hierdoor kan het apparaat het hartritme beoordelen en worden aanwijzingen gegeven over de te verrichten handelingen. Dit kan zijn reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen.

Om het apparaat te kunnen bedienen, is het goed om een training te volgen. Dit kan tijdens de voorlichtingsavond op 17 oktober. De bijeenkomst vindt plaats in Eben Haezer aan de Klinkerstraat 16 in Oostwold. De aanvang is 19.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Men dient zich wel op te geven. Dit kan via telefoon 06 2152 4096 of door een e-mail te sturen naar info@dorpsbelangen-oostwold.nl.