Het lint wordt doorgeknipt. De vernieuwde school is officieel geopend.
Het lint wordt doorgeknipt. De vernieuwde school is officieel geopend.

Vernieuwde basisschool De Til in Thesinge feestelijk heropend

Algemeen

THESINGE - De leerlingen van basisschool De Til in Thesinge zijn weer terug op hun eigen school in hun eigen dorp. Het versterkte gebouw is vorige week officieel heropend. 

Anderhalf jaar lang zaten de kinderen in een tijdelijk onderkomen en gingen ze met de bus op en neer naar Ten Boer. Hun ruim 100 jaar oude schoolgebouw moest bouwkundig versterkt worden en dat duurde wat langer dan verwacht.

De school is niet alleen versterkt, maar ook verbouwd, gerenoveerd en verduurzaamd. En het resultaat mag er volgens iedereen zijn. Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn erg blij met de vernieuwde school. Er is een open leerplein gecreëerd, de authentieke elementen van het schoolgebouw zijn geaccentueerd en met het frisse kleurenpalet op de wanden en de vloer is het volgens de gebruikers zeker de moeite waard geweest om op deze verbouwing te wachten. ,,De Til is klaar voor het geven van goed onderwijs, nu en in de toekomst’’, aldus het onderwijsteam.

Vorige week woensdagmiddag werd de school officieel heropend door onderwijswethouder Carina Bloemhoff. En dat viel nog niet mee met een vreemde goochelaar die, tot vermaak van de leerlingen, het lintje al had doorgeknipt voordat de wethouder hier de kans voor kreeg. Gelukkig kon hij het lint met een mooie truc weer heel maken en kon de wethouder alsnog met de grote schaar haar werk doen. Ze deed dat onder het toeziend oog van de leerlingen, ouders, teamleden en genodigden. Ook veel dorpsgenoten maakten van de gelegenheid gebruik om de verbouwde school te bewonderen.