Abel Webisa samen met zijn trainer Dick Zwiers.
Abel Webisa samen met zijn trainer Dick Zwiers.

Weer winst voor Delfzijlster bokser Abel Webisa

Algemeen

MEPPEL - Abel Webisa van Boksvereniging Delfzijl heeft zaterdag opnieuw indruk gemaakt en zijn partij gewonnen. Dit keer gebeurde  dat op een boksgala in Meppel.

Het gala werd georganiseerd door Boksvereniging Emmen vanwege een jubileum. Webisa moest aantreden in de derde partij voor de pauze. Hij nam het op tegen Diamo Francis van boksclub DB 20 uit Leeuwarden. De partij ging over drie ronden in de gewichtsklasse tot 71 kilogram. 

Het was de tweede keer dat deze pugilisten tegenover elkaar stonden. Enkele weken geleden troffen ze elkaar in Doetinchem, waar Abel ook al de sterkste was. De bokser uit Leeuwarden wist dus waar hij aan begon en had de kans om revanche te nemen. 

Het werd een snelle en technisch mooi partij waarbij de bokser uit Leeuwarden zich goed verweerde. Webisa raakte zijn tegenstander echter met linkse en rechtse directen meermalen op het hoofd en lichaam. Hij scoorde hiermee de meeste punten. 

De gediplomeerde etaleur uit Delfzijl staat zowel linksvoor als rechtsvoor en dat is voor een tegenstander zeer lastig. Webisa scoorde in deze technisch mooi partij over alle drie ronden de meeste punten en werd dan ook door de jury beloond met een overwinning van 3 tegen 0. Dus alle juryleden waren het erover eens dat de Delfzijlster de sterkste was was in alle drie ronden. Trainer Dick Zwiers was dan ook zeer tevreden over zijn pupil.