Margriet Drijver en Wim Oudendorp ondertekenen de overeenkomst.
Margriet Drijver en Wim Oudendorp ondertekenen de overeenkomst.

Marenland gaat 292 woningen verbeteren en verduurzamen

Algemeen

APPINGEDAM - Woongroep Marenland en bouwbedrijf Heijmans hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de verbetering en verduurzaming van 292 woningen. Het gaat om huizen in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland.

De woningen hebben allemaal een laag energielabel en staan verspreid door de beide gemeenten. Behalve dat ze verduurzaamd worden, krijgt het merendeel een nieuwe badkamer, keuken en toilet. De werkzaamheden starten in maart volgend jaar en zijn naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024.

Directeur Margriet Drijver van Marenland is blij dat de overeenkomst is getekend. ,,Met de stijgende energieprijzen is het belangrijk om snelheid te maken in de verduurzaming van de bestaande woningen. Door dit te combineren met andere werkzaamheden, slaan we twee vliegen in één klap en hebben onze huurders maar één keer werklui over de vloer en straks, naast een lagere energierekening, ook een fijner huis.’’

De woningen worden voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie en krijgen in sommige gevallen nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Ook worden, waar technisch mogelijk, (hybride) warmtepompen geplaatst, die zorgen voor een lager gasverbruik en krijgt een aantal woningen zonnepanelen. Naast de verbetering en verduurzaming worden waar nodig tegelijk versterkingsmaatregelen uitgevoerd. 

Woongroep Marenland kiest voor bouwbedrijf Heijmans voor uitvoering van de werkzaamheden. Heijmans heeft ervaring met grootschalige woningverbetering en zal veel aandacht schenken aan de communicatie met de bewoners over de operatie. Directeur Wim Oudendorp: ,,Groot onderhoud en verduurzaming is voor bewoners vaak een ingrijpende gebeurtenis. Onze bewonersbegeleider neemt hen bij de hand om het hele traject goed te doorlopen.’’