'Oude liefde roest niet' van fotograaf Jan Pitt, een van de deelnemende kunstenaars.
'Oude liefde roest niet' van fotograaf Jan Pitt, een van de deelnemende kunstenaars.

Tweede editie Open Atelier in Stedum

Algemeen

STEDUM - In Stedum en omgeving wordt zondag 27 november de tweede editie van Open Atelier gehouden. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn belangstellenden welkom om kijkje te komen nemen bij verschillende kunstenaars.

In het voorjaar was er in Stedum voor de eerste keer een succesvolle atelierroute van kunstenaars uit eigen dorp en directe omgeving. Het succes was dermate groot, dat de kunstenaarsgroep nu op herhaling gaat. De samenstelling van de deelnemende kunstenaarsgroep wisselt.

Bij een bezoek aan een werkplaats of atelier is het altijd weer verrassend wat men aantreft. De sfeer is vaak ongedwongen. In die ongedwongenheid ontstaan vaak de leukste gesprekken en kunnen de bezoekers op hun gemak de werken bekijken, soms onder het genot van een kopje thee of glaasje ranja. Bij de vorige editie werden de ateliers goed bezocht. Men was zeer enthousiast en er werd aardig wat werk verkocht.

Zondag 27 november doen in totaal dertien kunstenaars mee. Hun ateliers zijn te herkennen aan kleurrijk kenmerk langs de weg. De deelnemers zijn dit keer Anja Vlaskamp (Stationsweg, baarhuisje op begraafplaats), Jan Pitt (Stationsweg 42), Birgitta Prechtl (Singel 44), Lia Harkema-Wessels (D.Triezenbergstraat 26), Miriam Geerts (Hoofdstraat 35), Kaj Rekel (Hoofdstraat 35), Win Gremmen en Susanna Lemstra (Hoofdstraat 45), Eveline van Duyl (Heemweg 2, Westerwijtwerd). Daarnaast is er een raamexpositie van Maria Hoeksema in de etalage aan de Kampweg 1.